top of page
  • Skribentens bildSvava Sigursveinsdottir

Ofrivillig ensamhet, att känna sig utanför

Uppdaterat: 17 juli 2021Går du omkring med sten i skon? Ditt liv kanske ser bra ut utifrån, ja, ordnad på alla sett och vis men det är någonting som saknas? Du känner dig ibland udda och utanför i ditt eget liv?

Åren går, det mesta flyter på och du frågar dig själv är det så här det ska vara? Vill jag ha det så här?


Du vill ha större livskvalitet, framför allt känna att livet har innehåll och mening. Vad händer med oss om vi väntar för länge med att göra nödvändiga ändringar ?


Själv är jag född och uppväxt på Island och flyttade hit med man och 2 barn på sent 80 tal, berikande erfarenhet på många sätt att flytta från "hemma" till "utlandet," Vänner och familj, kultur, språk och tillhörighet. Men det innebär också en kris och utmaning i att hitta ny mening och ett nytt sammanhang.


Under lång tid hade jag en känsla av ensamhet och utanförskap innan jag kunde språket och kunde känna mig hemma i mitt nya liv. Den upplevelsen tror jag att jag delar med många som behöver hitta nytt sammanhang efter kris i livet. När det inte blev som vi hade tänkt och hoppats på.


Att bli sedd och accepterad som den unika varelse jag är är ett grundläggande behov och längtan vi alla har inom oss. Längtan efter kontakt och meningsfulla möten.


När vi av olika anledningar tvingas tränga undan vårt autentiska jag, uppstår det tomhet och smärta som kan var svårt att hantera. För många innebär det att vara ensam med sina tankar och känslor under långa perioder


Gestaltterapi med fokus på medvetenhet och kontakt i nuet ger en unik möjlighet till att hitta tillbaka till den äkta kontakten med oss själva och varandra. En väg till helande där alla delar av människan får plats.


Svava Sigursveinsdottir

Aukt. Gestaltterapeut

0046737016690
356 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page