top of page
  • Skribentens bildSvava Sigursveinsdottir

10 sätt att koppla av efter en lång arbetsvecka

Uppdaterat: 3 aug. 2019

Ett av mina bästa tips är att skapa ett litet mellanrum, antingen fysiskt eller mentalt mellan jobbsituationen och hemmamiljön för att ställa om sig från arbetsveckan. Det underlättar för att kunna komma ner i varv snabbare.1. Tillåt dig att känna efter. Välj aktivitet eller vila utifrån dina egna förutsättningar och låt inte din fritid bli en ytterligare press att prestera. Tänk vad behöver jag nu? Vi är alla olika, hitta rätt balans för dig mellan umgänge och egentid. Kommunicera med omgivningenom det behövs och hitta bra planering i förväg.


2. Koppla ner.... om det inte ingår i din tjänst att vara anträffbar via nätet och telefon hela helgen så är det viktigt att göra fritiden till FRI TID på riktigt. Släppa tankar och grublerier på jobbet.


3. Avsluta veckan med att gå till badhuset och gärna relaxen. Perfekt sätt att komma ner i vav. Byta miljö och få både motion i bassängen och avkoppling i sauna på samma gång. Passa på och bjud med någon du tycker om!


4. Ta en rask halvtimmes promenad direkt efter jobbet.


5. Spela din favoritmusik i bilen!


6. Spela din favoritmusik när du kommer hem och dansa som ingen tittade på.7. Planera in aktiviteter tillsammans med andra i förväg, kan vara smått som stort, fika på stan med gammal kompis. Gå på sportevangemang eller utställning.8. Träna, på gym eller annan aktivitet fritt val ute eller inne. Bra sätt att göra sig av med stress och komma ner i varv.


9. Vistas ute i naturen, fungerar bra i alla väder...


10. Lär dig att meditera, avslappningsövningar och djupandning. Bra verktyg för att reglera din stessnivå och hjälper till att hålla känslorna i balans. Påverkar sömnen och gör det lättare att komma ner ivarv på kvällarna.

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page